Dessert søtsaker verdens beste

Eline sine fantastiske pikekyss

Verdens beste nabo sendte tips om noko vi burde smake. Indeed it was!

Nydelege å sjå på og nydelege på smak. Snop!

Her er Eline Skrinisdottir Vik sine tips for å lage verdens beste marengs!

Ingredienser:

  • 4 eggehviter (a ca 30 gram)
  • 180 gram sukker
  • Frysetørkede bær eller lakrispulver, eller begge!

Eline sin framgangsmåte:

“Bruk gjerne en glass- eller stålbolle som du gnir inn med litt sitronsaft for et best mulig resultat. Jeg bruker også bittelitt salt sammen med sitronen, men det er strengt tatt ikke et must.

For å lykkes med marengs må du forsøke å holde fett unna. Derfor er det også viktig at du ikke får noe eggeplomme i bollen.

Pisk først eggehviten uten å tilsette sukker. Bruk fortrinnsvis finkornet sukker. Ha i sukkeret litt etter litt, og pisk til eggehviten er så stiv at du kan holde bollen opp-ned uten at noe renner ut.  

Knus de frysetørkede bærene med en morter. Ha de knuste bærene i røren før du fyller en sprøytepose. Pass på at du har stort nok hull på tuppen forhold til de små bærbitene. Bruk gjerne en sikt når du tilsetter frysetørkede bær, så slipper du de største bitene inn i røren – da går posespissen fort tett.

Etter at du har sprøytet små topper på et brett kan du drysse restene av de frysetørrede bærende over marengsene før de går inn i ovnen. Stekes på varmluft ved ca 70-90 grader (bli kjent med din ovn). Hvis du vil ha de litt bløte i midten kan du skru opp varmen litt, men ikke over 100 grader. Jeg lar de gjerne stå i ovnen i 2-3 timer, men følger med.”

Desse er knallgode! Vi gler oss til å teste med lakris!

Her med frysetørka bringebær. Dette får du kjøpt på butikkar med større sortement.
Foto: Eline S.Vik

Du vil kanskje også like...