Verdensbeste.no
KjøttbollerKurvfestmatMiddagNam!Tapasverdens beste

Kjøttboller med Chorizo og Parmesan i Tomatsaus

Yepp! Verdens beste tapas-kjøttboller!

Ingredienser kjøttboller:

  • 400 g karbonadedeig
  • 400g kjøttdeig av svin
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 egg
  • 6 ss strøkavring
  • 2 stk soltørka tomat
  • 35 g finhakket chorizo
  • 30 g parmesan
  • 2 ss hakket fersk oregano
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 minichili
  • 1/2 ts muskat
  • 2 fed kvitløk

Ingredienser tomatsaus:

  • 2 bokser hermetiserte tomater
  • 2 finhakket soltørka tomat
  • 35 g finhakket chorizo
  • 30 g parmesan
  • 4 sjalottløk
  • 2 ss hakket fersk oregano
  • 3 paprika (fint med rød, gul og grønn! )
  • 1 ss paprikakrydder
  • 3 fed kvitløk
  • 3 laurbærblad
  • Smak til med salt og pepper

Kjøttboller: Miks alle ingredienser i ein passe stor bolle. Bland det godt sammen. Form små boller (ca 20 g hver) og steik i smør på middels varme. Steik til de blir gylne, treng ikkje vera gjennomsteikte då dei skal putre i sausen etterpå. Legg kjøttbollene over på eit fat.

Saus: Bruk samme steikepanne som du steikte kjøttbollene i. Surr sjalottløk, chorizo og soltørka tomat til løken er blank. Tilsett så resten av ingrediensene. Legg kjøttbollene i sausen og la dei kose seg under lokk i 1 time.

Server gjerne med ein enkel rucculasalat og godt brød.

Fin rett å ta med på kurvfest eller til tapasbordet!