Yepp! Verdens beste tapas-kjøttboller!
Ingredienser kjøttboller:
- 400 g karbonadedeig
- 400g kjøttdeig av svin
- 1 ts salt
- 2 ts pepper
- 2 egg
- 6 ss strøkavring
- 2 stk soltørka tomat
- 35 g finhakket chorizo
- 30 g parmesan
- 2 ss hakket fersk oregano
- 2 sjalottløk
- 1 ss paprikapulver
- 1 minichili
- 1/2 ts muskat
- 2 fed kvitløk
Ingredienser tomatsaus:
- 2 bokser hermetiserte tomater
- 2 finhakket soltørka tomat
- 35 g finhakket chorizo
- 30 g parmesan
- 4 sjalottløk
- 2 ss hakket fersk oregano
- 3 paprika (fint med rød, gul og grønn! )
- 1 ss paprikakrydder
- 3 fed kvitløk
- 3 laurbærblad
- Smak til med salt og pepper
Kjøttboller: Miks alle ingredienser i ein passe stor bolle. Bland det godt sammen. Form små boller (ca 20 g hver) og steik i smør på middels varme. Steik til de blir gylne, treng ikkje vera gjennomsteikte då dei skal putre i sausen etterpå. Legg kjøttbollene over på eit fat.
Saus: Bruk samme steikepanne som du steikte kjøttbollene i. Surr sjalottløk, chorizo og soltørka tomat til løken er blank. Tilsett så resten av ingrediensene. Legg kjøttbollene i sausen og la dei kose seg under lokk i 1 time.
Server gjerne med ein enkel rucculasalat og godt brød.
Fin rett å ta med på kurvfest eller til tapasbordet!