Verdens beste lapper, kefirslapper, natronslapper, sveler eller moffeloffer? Ja takk!

Ingredienser til ca 20 lapper

  • 4 dl kefir
  • 4 ss sukker
  • 2 egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts hornsalt (eller bakepulver – eller ei blanding av dei to)
  • Ei lita klype salt (0,5 ts-ish)
  • 4 dl kveitemjøl

Vips saman kefir, sukker og egg. Bland saman natron, hornsalt/bakepulver, salt og kveitemjøl og sikt dette inn i røra litt og litt medan du visper.

Det blir ei ganske tjukk røre.

Varm å opp steikepanna på middelshøg temperatur og steik lappene – du treng ikkje bruke smør. Når dei bobler på oppsida er dei klare til å snuast.

Vi pleier å dekke bordet og sette fram syltetøy, brunost og honning. Ein kan også ha banan, bær eller kanskje gå for salt pålegg? Slå deg laus!

Verdens beste lapper!

Du vil kanskje også like...