Verdens Beste Curry!
Her er det sjølvsagt fritt fram å bruke det du vil av grønsaker og om du vil ha kjøt/fisk/reker. Sausen er greia. Men omlag sånn her gjer vi det:
Ingredienser til 4 personer:
- Ris
- 1 boks (400ml) kokosmelk
- 4 ss solsikkeolje/Rapsolje
- 2 3/4 ss Red curry paste
- 2 stk sitrongress
- 200 g kylling/fisk/skalldyr
- 100 g auberginskudd/ eller veldig fint oppskoren aubergine
- 5 store sjampinjong skoren i skiver
- Nokre skiver galangal er godt, men intet must.
- 10 minimais (best fersk)
- 1/2 ss asiatisk fiskesaus
- 33 g palmesukker
- 1 dl vatn
- Søt basilikum
- Kaffirlimeblader
- Sett på risen. Så er det gjort og du slepp å koma på det når curryen er ferdig.
- Visp saman kokosmelka med rapsolja i panna i ca 2 min ved svak varme.
- Ha i red curry paste og fortsett å vispe i 2 min. Det legg seg eit tynt lag med olje på toppen. Skru opp varmen til middelshøg.
- Ha i sitrongress.
- Ha i kylling/fisk, auberginer, minimais og sjampinjong. OBS! Skal du ha reker i tek du dei i heilt til slutt.
- Ha i fiskesaus og palmesukker. Rør det godt ut.
- Ha i 1 dl vatn og la det koke i 10 min.
- Ha i reker om du skal ha det i. La koke 2 min.
- Ha i nokre kaffirlime-blader og ein god del søt basilikum. Det blir ein smakssak kor mykje.
- Spis! Verdens beste røde curry!
Det som du ikkje bruker av sitrongress, palmesukker og kaffirlime-blader kan frysast til neste bruk. Ellers er det egentlig tager hvad man haver. Paprika og gulrot vart litt for søtt syns vi, men det er jo en smakssak. Kanskje kan den erstatte ev litt av palmesukkeret? Ha det gøy og prøv deg fram!
Det blir oftast mykje saus igjen i panna. Det tek eg vare på i kjøleskåpet og så putter eg resten av grønnsakene oppi dagen etter – vips blir det ein middag til.
Denne oppskrifta har eg fått hjå Bep 250, den asiatiske matvarehandelen i Blomsterdalen. Fantastisk service og vareutvalg!