Pizza med Asparges og Blåskimmelost (vegetar)

Masse god asparges i butikken, bruk den på pizza!

Ingredienser:

  • Grov ferdigbunn
  • 120 g rive mozarella
  • 75 g blåskimmelost
  • 6 store asparges eller heil pakke normalstørrelse
  • 1 finhakka rød chili
  • 3 fed rive kvitløk
  • 1 rødløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 store modne tomat
  • 1 ts paprikakrydder
  • 2 ss finhakka fersk oregano (eller 1 ss tørka oregano)

Slik gjer du:

  1. Sett ovnen på 250*
  2. Om aspargesen er stor del den i 4 på langs.
  3. Bland chili og kvitløk i olivenolja og smør dette utover pizzabunnen.
  4. Ligg bitar av blåskimmelost (vi brukte kremet blå Castello).
  5. Legg over løkringer og asparges.
  6. Del tomaten i biter. Bland tomaten med oreganoen, salt og pepper og paprikakrydder. Ha dette på pizzaen
  7. Dryss over rive mozarella (eller gulost).
  8. Steik i ca 10-12 minutter til pizzaen er gyllen og fin.