Så godt at du bør lage masse og invitere naboane!
Ingredienser til 4 personer:
- 250 tagliatelle pasta (Vi brukte Jacobs sin Tagliatelle med trøffel)
- 1 pose blåskjell
- 2,5 dl hardangersider/kvitvin
- 1 ss smør
- 1 ss olje
- To båtar sitron
- 1 dl fløte
- 550 g (upilla) reker
- Ein neve persille
- Ein neve oregano
- 2 gulrøtter
- 1 gul paprika
- 1 gul løk
- 4 fed kvitløk
- 1 rød chili
- 50 g parmesan
- Salt og pepper
- 1 ts rive muskatnøtt
Slik gjer du:
Sjekk blåskjella, om du er usikker på korleis kan du lese det HER. Finhakk grønnsaker og urter og rasp parmesan. Pill rekene.
Surr løken blank i smør og olje. Hell over sideren, kok opp. Ha i blåskjella og damp dei under lokk til alle er opna – ca 5 min. Ta ut alle blåskjella – kast dei som ikkje har opna seg. Fortsett å redusere krafta litt- kok den ei stund til. Ta ut innmaten av blåskjella og skvis over ca to båtar sitron og ha i den finhakka kvitløken. Sett dette til side.
Ha muskatnøtt, chili og gulrøttene i krafta. La dette koke saman eit par minutt. Skru ned varmen litt og ha i fløten. La dette trekke ei lita stund. Ta det så av varmen. Tilsett resten av grønnsakene og urtene.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Ha pastaen over i ei lett oppvarma jerngryte med ein slant olje i. Hell over sausen og ha i blåskjella og rekene. Bland godt saman medan du strør parmesanen over.
Server gjerne med ruccula. Nyt!