Verdensbeste.no
JønniKlassikerMiddagNam!verdens beste

Jønnis Beste: Knusegod Lasagne

Verdens Beste Lasagne tek litt tid å lage, men er verdt det!

KNUSEGODT!!

Ingredienser til middels stor lasagne:

  • 100 g riven kvitost til topping
  • Lasagneplater
Ragu:
  • 500 g høyrygg (ev. kjøttdeig)
  • 0,5 L oksekraft
  • 1 glass tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1-2 boksar hakka tomater
  • 1 gul løk
  • 1-2 gulrøtter
  • 2 stenger stangselleri
  • 3 fed kvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts tørka timian
  • Olivenolje til steking
  • Salt og pepper
Bechamelsaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss mel
  • 3-4 dl mjølk
  • Litt raspet muskatnøtt
  • 75 g riven parmesan
[ngg src=”galleries” ids=”2″ sortorder=”14,13,12,11″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Slik gjer du:

  1. Finhakk løk, gulrot, stangselleri, kvitløk og chili. Ha i steikepanne med olivenolje på middels varme. Fres i ca 5 min.
  2. Skru opp varmen og brun kjøttet i steikepanna saman med grønnsakene. Krydre med salt og pepper.
  3. Skru ned til middels varme. Ha i tomatpuré, oregano og timian. Ha så i rødvin.
  4. Hell i dei hakka tomatene og krafta.
  5. Skru ned på lav varme og la putre uten lokk i til sausen er passe fast. Ca 2 timar. Dette er viktig for at lasagnen ikkje skal bli soggy.
  6. Når raguen er klar sett til side.
  7. Sett steikeovnen 225 *, anbefaler over- og undervarme.
  8. Smelt smør i ei panne, tilsett kveitemjøl. Visp godt saman. Tilsett litt og litt mjølk medan du visper.
  9. La sausen koke opp medan du rører.
  10. Rasp over muskatnøtt.
  11. La sausen småkoke i eit par minutt for å fjerne mjølsmaken.
  12. Ta sausen bort frå varmen og rør i parmesan.
  13. Finn fram ei medium stor ildfastform. Legg lagvis ragu, plater, bechamel. Avslutt med ragu og spre resten av ostesausen flekkvis på toppen. Dryss over riven ost, heller for lite enn for mykje.
  14. Sett forma midt i ovnen i 20 min.
  15. La lasagnen kvile i 10 min og server gjerne med frisk salat og godt brød.

Vil du lære å lage Jønni sine Verdens Beste Kjøttkaker?