Asiatisk verdens beste

Enkel Tom Yum Suppe!

Enkel og rask å lage. Sunn og spicy. Den deilige asiatiske Tom Yum suppa er ein “go to-rett” kvar gong forkjølelsen klør i halsen. Tom Yum kurerer gjerne ikkje forkjølelsen, men den lindrer. Og smaker godt – forkjøla eller ei!

Ingredienser til 2 personar:

  • 2 koppar vatn
  • 50 g Tom Yum paste ( vi bruker Aroy-D paste)
  • 1 sitrongress
  • Ca 15 g skiva galangal
  • 1 stor skiva sjampinjong
  • 0,5 grovhakka raudlauk
  • 6 kongereker, eller 1 kyllingfilet
  • 0,5 lime
  • 0,5 ss asiatisk fiskesaus
  • Finhakka koriander
  • 4 kaffirlimeblader

Slik gjer du:

  1. Kok opp vatn og ha i Tom Yum paste.
  2. Ha i sitrongress, galangal og sjampinjong – og skiva kylling om du bruker det. Kok dette eit par minutt eller til kyllingen er ferdig.
  3. Skvis i ein halv lime og 0,5 ss fiskesaus.
  4. Ha i kongereker. La dei bli lett rosa før du tek panna av varmen.
  5. Ha i koriander og kaffirlimebladene.
  6. Et og ta det heilt med ro!

Du vil kanskje også like...