Enkel og rask å lage. Sunn og spicy. Den deilige asiatiske Tom Yum suppa er ein “go to-rett” kvar gong forkjølelsen klør i halsen. Tom Yum kurerer gjerne ikkje forkjølelsen, men den lindrer. Og smaker godt – forkjøla eller ei!
Ingredienser til 2 personar:
- 2 koppar vatn
- 50 g Tom Yum paste ( vi bruker Aroy-D paste)
- 1 sitrongress
- Ca 15 g skiva galangal
- 1 stor skiva sjampinjong
- 0,5 grovhakka raudlauk
- 6 kongereker, eller 1 kyllingfilet
- 0,5 lime
- 0,5 ss asiatisk fiskesaus
- Finhakka koriander
- 4 kaffirlimeblader
Slik gjer du:
- Kok opp vatn og ha i Tom Yum paste.
- Ha i sitrongress, galangal og sjampinjong – og skiva kylling om du bruker det. Kok dette eit par minutt eller til kyllingen er ferdig.
- Skvis i ein halv lime og 0,5 ss fiskesaus.
- Ha i kongereker. La dei bli lett rosa før du tek panna av varmen.
- Ha i koriander og kaffirlimebladene.
- Et og ta det heilt med ro!