Verdensbeste.no
MiddagNam!verdens beste

Sprøstekt kylling à la Mădălina!

Dette er ei av våre favoritt kyllingoppskrifter og vi har fått den hjå ei god venninne, Mădălina. Sprø ovnsbakte kyllinglår. Så enkelt og sååå godt!

Ingredienser til 2:

  • 2 kyllinglår, eller kyllingbryst med skinn.
  • Olivenolje (ev. anna matolje)
  • salt og pepper
  • Litt sitron

Slik gjer du:

Sett ovnen på 180 grader. Gni kyllinglåra inn med olivenolje, salt og pepper og ha dei i ei ildfast form. Om du vil kan du også skvise over litt sitron. Ha i bittelitt vatn i forma. Ikke for mykje, kyllinglåra skal ikkje koke.

Sett i ovnen i ca 20-30 min (kjem an på storleiken). Stikk så hol i i skinnet med ein gaffel slik at krafta pipler ut, skinnet er no litt “stramt”. La dei stå i ca 20 min til. Skru så opp varmen til 220 grader og la dei bli sprø i overflata før du tek dei ut. Ca 8-10 minutt.

Vi pleier å servere desse med “pimpa ris”, til dømes koriander- og kvitløksris. Anbefalast!