Vi er så heldige å ha fått dele ei gamal oppskrift på heimelaga potetkaker, Laurines potetkaker! Takk Maren!

Kjempegode til mykje. Til hakkasteik eller som i familien til Laurine der dei vert dei ete til hummar på juleaften!

Ingredienser:

  • Poteter
  • Mjølk
  • Kveitemjøl

Slik gjer du:

  1. Kok poteter i 30 minutt.
  2. Sil av vatnet og sett potetene til kjøling.
  3. Skrell potetene når dei er kalde og mos dei for hånd, med stavmiksar eller i food processor.
  4. Kna potetdeigen godt saman slik at den vert mjuk og fin.
  5. Bland i ein skvett mjølk og kveitemjøl – her kan du også ha ei klype salt i om du vil.
  6. Del deigen i emner og kjevl ut. Bruk godt med kveitemjøl til utkjevlinga.
  7. Steik på takke eller tørr steikepanne til dei er brunflekkete.

Nam!

Du vil kanskje også like...