Verdens beste brownies med salt karamell!

Obs! Må lagast dagen før servering!

Sjokoladebrownies:

  • 275 g smør
  • 200 g 70% mørk sjokolade
  • 4 egg
  • 500 g sukker
  • 40 g kakao
  • 250 g kveitemjøl
  • 200 g lys kokesjokolade

Salt karamell:

  • 300 g sukker
  • 3 ss vatn
  • 3 dl kremfløte
  • 125 g smør
  • 0,5 ts maldonsalt

Brownies:

Sett ovnen på 175℃.

  1. Smelt smøret i ei panne.
  2. Hakk 125 g av 70 % sjokoladen og smelt saman med smøret. Rør så det blander seg godt.
  3. Visp egga forsiktig saman med sukker i ein bolle – det skal ikkje bli eggedosis. Hell smør/sjokoladeblandinga over i bollen.
  4. Bland kakao og mjøl og sikt dette inn i røra. Pass på så det ikkje klumper seg!
  5. Hell deigen ut over ei langpanne med bakepapir.
  6. Sett kaka i omnen og steik i 30-35 min. Vi likar soggy brownies, steik lenger om du likar tørrare.

Salt karamell:

  1. Ha sukker og vatn i jernpanne eller anna tjukkbunna panne. La blandinga varme seg opp i fred på medium varme – ikkje rør!
  2. Del opp smøret i terningar.
  3. Finn ei ny panne og kok opp kremfløte i den. Hell så den varme fløten i blandinga litt og litt. Vær forsiktig. Rør godt og la karamellen koke i 5-7 minutter medan du rører jevnt.
  4. Kjøl ned og sett i kjøleskapet til dagen etter.
  5. Ha dei ståande på benken eit par timar før du smører karamellen på. Knus litt maldon salt over, pynt gjerne med bær om du har. Nøtter er også godt!
  6. Del i små bitar, for dette er perfekt konfekt!
NAM!

Du vil kanskje også like...