Suppebollar kallar vi dei. Gode til supper og lapskaus. Også så gode med pålegg til kveldsmat! Veldig lette å få til, lovar!
Ingredienser til 16 rundstykker:
- 0,5 kg kveitemjøl
- 3,5 dl vann
- 25 g gjær/halv pakke
- 1 ts salt
- 25 g olje (ca 0,25 dl)
- Egg til å pensle med (om du vil)
Slik gjer du:
Ha alt det tørre, inkludert tørrgjær om du brukar det, i ein bolle. Ha så i lunka vatn og olje. Kna alt godt i hop.
Elt gjerne i 7-10 minutt.
Sett til heving ca 30 min, til dobbel storleik.
Elt deigen godt saman. Form 16 rundstykker og sett dei til etterheving i 30 minutt. Sett ovnen på 220℃.
Om du vil kan du pensle med egg og strø div frø på, då blir dei kjempefine. Vi pleier å skippe det🤗
Steik dei på 220℃ i omlag 12 min på midterste rille.