bakst verdens beste

Enkle fine rundstykker

Suppebollar kallar vi dei. Gode til supper og lapskaus. Også så gode med pålegg til kveldsmat! Veldig lette å få til, lovar!

Ingredienser til 16 rundstykker:

  • 0,5 kg kveitemjøl
  • 3,5 dl vann
  • 25 g gjær/halv pakke
  • 1 ts salt
  • 25 g olje (ca 0,25 dl)
  • Egg til å pensle med (om du vil)

Slik gjer du:

Ha alt det tørre, inkludert tørrgjær om du brukar det, i ein bolle. Ha så i lunka vatn og olje. Kna alt godt i hop.

Elt gjerne i 7-10 minutt.

Sett til heving ca 30 min, til dobbel storleik.

Elt deigen godt saman. Form 16 rundstykker og sett dei til etterheving i 30 minutt. Sett ovnen på 220℃.

Om du vil kan du pensle med egg og strø div frø på, då blir dei kjempefine. Vi pleier å skippe det🤗

Steik dei på 220℃ i omlag 12 min på midterste rille.

Du vil kanskje også like...