Tiropsomo – greske fetabollar!

Bake deilige, saftige, greske feta bollar heime, på tur eller kanskje i båten?

Vi har ei snekke frå 1984 som vi er svært glade i å bruke. Med eitt bluss blir båtmaten etter vår erfaring enten veldig kreativ eller veldig lite kreativ. Oftast lite kreativ, blir mykje pølsegrilling. For å auke sjansane for litt nye påfunn kjøpte vi oss omniaovn til båten. Omniaovnen kan også puttast i sekken og tas med på tur. So far, so very good!! Vi er imponerte!

Ingredisensar:

  • ca 500 g kveitemjøl
  • 8 g tørrgjær (1 pose er 13 g)
  • 3 dl lunka vatn
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 10 kalamata oliven
  • 250 g fetaost
  • Urter om du har og vil!

Slik gjer du:

  1. Fjern stein frå olivenane og kutt dei i passlege bitar.
  2. Ta alt det tørre i ein bolle og ha så i lunka vatn og olivenolje. Smuldre i fetaosten og kna denne godt inni. Kna i ca 8-10 minutt. Så hiver du i dei hakka olivenane og knar litt til, til dei er fordelt nokolunde jamnt. Dekk til og la deigen heve seg til dobbel storleik.
  3. Om du skal bruke steikeovnen, sett den no på 200℃. Rull så ut bollane (eller form til brød) og la dei etterheve i 30 min.
  4. I steikeovn: Midterste rille i 10-12 minutter. Former du som brød, steik i 40-50 minutt. I omniaovn: Lågaste varme i 50-60 minutt.

NAM!