Verdensbeste.no
Frå hagenFrukt og bærmatTapasverdens beste

Plommechutney med Ingefær, Chili og Kanel

Deilig, varmande chutney til vinteren – eller til med ei gong!

Ingredienser:

 • 1 kg plommer
 • 3 syrlige epler
 • 100 g rosiner
 • 1 rødløk
 • 3 feddhvitløk
 • 1 kanelstang
 • 2 ts fersk ingefær
 • 1 rød fersk chili
 • 2 dl kvitvinsedikk
 • 1/2 ts salt
 • Ca 250 g brunt sukker

Vil du ha den ekstra hot? Med ekstra spike? Yass!

Vil du ha chutneyen ekstra hot og med litt ekstra spike kan du hive i ei ekstra ts ingefær, pluss på 2-3-4 thai chili – dei gir fin varme. For ekstra spike bytt 2 dl hvitvinseddik med 1 dl kvitvinseddik, 0,5 dl 7% eddik og 0,5 dl vatn. Ev. ei 40/60-blanding. Anbefalast!

Slik gjer du:

Kutt opp plommene og fjern stein, kutt opp epler. Vi brukte halvmodne epler frå hagen. Finhakk rødløk og kvitløk, rasp ingefær. Hiv alle ingredienser i ei panne – men ta berre litt av sukkeret, og kok sakte opp. Lukter heilt vilt godt!!

Når det koker har du i resten av det brune sukkeret litt og litt. Smak til undervegs. Du kan og bruke kvitt sukker, men det er skikkelig digg med den karamelliserte smaken ein får frå det brune sukkeret. La det koke i ca 2 timar. Til alt er kokt godt i hop. Ta ut kanelstengene.

Hell over på reine, varme glass. Tips! Jernia har 3 for 2 på gode glass frå Le Perfait no.

La chutneyen gjerne stå 2-3 månader for at smakene skal sette seg skikkelig, men kan og etast med ei gong. Deilig til kylling, nyttårskalkunen og til ost.

Vil du lage plommesyltetøy ?