🎃Gresskar- og søtpotetsuppe!🎃

Gresskar- og søtpotetsuppe med superkomboen ingefÌr, chili og kvitløk. Ein stor batch med varmande og deilig suppe!

Ingredienser:

  • ca 1 ss solsikkeolje
  • 3 hakka sjalottløk
  • 4 fed hakka kvitløk
  • 1-2 rød skiva chili (meir om du vil ha den hot)
  • 1 ss raspa ingefĂŚr
  • 8 dl kraft (kylling eller grønnsakskraft)
  • 3 medium skiva søtpoteter
  • ca 800 gresskarkjøtt
  • 4 dl kokosmjølk (1 boks)
  • Saft frĂĽ 1 lime
  • Salt og pepper
  • Topping, til dømes kokosflak, koriander, chiliflak og/eller rista gresskarfrø.

Slik gjer du:

  1. Ha olje i panna og varm den opp. Ha i sjalottløken. Fres den over middels varme til den er mjukna.
  2. Hiv i kvitløk, ingefÌr og chili. La dette frese saman i eit par minutt.
  3. Ha i søtpoteter og gresskarkjøtt. Gresskaret kan du skjĂŚra i terningar eller raspa – om du har laga jackolykt til Halloween.
  4. Hell over krafta og la dette koke til grønnsakene er møre, ca 30 min.
  5. Mos jevnt med stavmixar.
  6. Ha sü i kokosmjølk og limesaft.
  7. Smak til med salt og pepper – suppa kan trenge ein del salt.
  8. Server med got topping. Til dømes kokosflak, rista gresskarkjerner, chiliflak og koriander. Server gjerne ogsü med godt brød eller rundstykker. Nyt!

PS! Det ser grĂĽdig naist ut med gresskarkjernene oppĂĽ suppa, men dei smaker betre ved sida!