4. oktober er kanelbollens dag, eller skillingsbollens dag som vi seier i Bergen. Bergens nasjonalbolle! 😎
Her er ei ganske enkel oppskrift. Eg elsker gjærbakst! Diverre er eg ikkje spesielt glad i å bake eller god til det, men denne fekk eg til!
Ingrediensar til ca 16 boller:
- 5 dl melk
- 150 g smør
- 125 g melis
- 1 pk gjær
- 2 ts vaniljesukker
- 750 g kveitemjøl
- Smør
- Sukker
- Kanel
- Egg til pensling
- Valfritt: Perlesukker
Slik gjer du:
- Kok opp smør, mjølk og melis.
- Avkjøl til ca 37 grader.
- Smuldre opp og bland i gjæren.
- Ha så i det tørre.
- Kjevle ut ei firkanta flate. Ha på smør, sukker og kanel. Strø jamnt.
- Hev i ca 1 time, til dobbel størrelse.
- Pensle med egg og dryss gjerne over sukker eller perlesukker.
- Steik på 200℃ i 7-8 minutt
- Spis!