ūüéÉRista gresskarkjernerūüéÉ

Godt som topping p√• suppe og som b√•de s√łt og salt snacks!

Ingredienser:

  • gresskarkjerner
  • olivenolje
  • Salt, kanel og chili
  • Maldonsalt (om du har)

Slik gjer du:

  1. Sett ovnen på 180 *. Fordel med varmluftsovn.
  2. Om du har eit gresskar kan det vera ein m√łysomleg jobb √• skille kjernene fra «pulpen». Eit godt triks er √• legge pulpen i vatn. D√• vil kjernene flyte opp.
  3. Skyll kjernene grundig og t√łrk dei.
  4. Vend kjernene i olivenolje. Vi hadde ca 4 dl kjerner og brukte 2 ss olje.
  5. Ha p√• det krydderet du √łnsker. Vi brukte salt, kanel og chili. Kj√łr p√• med krydder!Du kan ogs√• lage dei med sukker og kanel om du vil lage ein dessertsnack.
  6. Sett i ovnen i 20 minutter. Knus over maldonsalt, ev. kvern over litt salt, n√•r dei kjem ut av ovnen og ha dei over p√• papir. La dei kj√łle seg heilt ned og ha dei over p√• dei i lufttett beholder.
  7. Server som snack eller som topping til t.d. Gresskar- og S√łtpotetsuppe.

What happened to Jack?! …