Heimelaga leverpostei må vera på bordet under julefrukosten. I vår familie er det også viktig at den er gluten- og mjølkefri. Det får Besto til! Lett som ein plett!
Oooog den er minst like god som leverpostei med gluten og mjølk!
Gluten- og mjølkefri leverpostei
Ingrediensar til ca ei brødform:
- 500 g reinskoren lever av svin eller okse
- 300 g spekk
- 2 ½ – 3 ss toppa ss maizenna
- 2 dl Gryr (eller annan mjølkeerstatning)
- 1 dl kaldt vatn
- 1 ½ lauk
- 6 ansjos/12 ansjosfiletar
- 2 ss ansjoslake
- 2 store egg
- 1 ½ ts salt
- 1 ts kvit pepar
- 1 ts malen nellik
- Mal spekk og lever, løk og ansjos.
- Kok opp Gryr. Rør maizenna inn i vatnet, hell blandinga i Gryr-gryta og kok opp. Det skal bli ein tjukk graut.
- Smelt spekket i den varme maizennagrauten medan du rører.
- Ta gryta av varmen. Rør inn lever, løk, ansjos, ansjoslake, salt og krydder. Rør inn egga, eitt for eitt.
- Steik leverposteien i vannbad i smurt brødform (1 ½ l), i små eldfaste former eller i mindre aluminiumsformer ved 160 grader i 1 ½ time. Om du vil ha brunare steikeskorpe, set du opp temperaturen dei siste ti minutta.