Faktisk!
Denne må prøvast! Så vanvittig god og noko heile familien liker. Knall i padden!
Ingredienser
- 800 g lettsalta torsk
- 500 g makaroni/rigatoni
- 150 g knust kavring
- 4 egg
- 3 fed kvitløk
- 3 sjalottløk
- 6 dl mjølk
- 4 ss smør + smør til steiking/smøring av ildfast form
- 4-6 ss mjøl
- 1 ss olivenolje
- 1 ts sukker
- 1,5 ts kvit pepper
- 1 ts raspa muskatnøtt
- 4 raspa gulrøtter
- 1 brokkoli
- 1 sitron
- Olivenolje/smelta smør
Slik gjer du:
- Hakk sjalottløk og surr i smør i ei steikepanne. Ha i torsken, 1 ts sukker og 1 ts kvit pepper. Steik torsken lett på middels varme i 2-3 minutt. Skvis over ein sitronbåt.
- Kok makaroni/rigatoni etter anvisinga på pakken.
- Bechamelsaus: Smelt 4 ss smør i ei panne. Mett så smøret med mjøl, ca 4 – 6 ss. Ha i litt mjølk og rør til det er klumpefritt. Ha så i resten av mjølka og ha raspa kvitløk i. Kok opp under omrøring på middels varme. Ha i 1 ts raspa muskatnøtt, ei klype salt og 0,5 ts kvit pepper.
- Skill eggeplommer og eggekviter. Pisk eggekvitene til skum.
- Når bechamelsausen er noko avkjølt kan du røre inn eggeplommene. Viktig at sausen ikkje er for varm – då blir det eggerøre!
- Ha torsken i bechamelsausen.
- Smør ei stor ildfast form og legg makaroni/rigatoni utover i den.
- Hell over bechamelsausen (med torsk).
- Fordel eggeskummet over og vend det forsiktig inn. La det framleis ligge eit lag eggeskum på toppen.
- Strø kavring over.
- Steik i oven på 200℃ til den ser gyllen og ferdig ut, ca 25-30 minutt.
- Server med raspa gulrot, brokkoli, sitronskive og smelta smør/olivenolje. Vi hadde ei god olivenolje med sitron. Nydelig!