Grillmat Grillmester Sulen verdens beste

Grillmester Sulens Beer Can Burger

Dette er den mest fantastiske burgeren du kan tenke deg!

Grillmester Sulen knows how!

Ingredienser til fire burgere:

  • 1 kg malt oksehøyrygg fordelt på fire emne
  • 3t salt
  • 4 strimler bacon
  • 1 søt paprika
  • 1 stk mozarella i terningar
  • 1 grønn paprika
  • 100 g riven ost
  • 8 cherry tomater
  • 1 boks hermetiserte knuste tomater
  • 1 glass tomatpuré
  • 2 ts salt
  • 1 ss grillkrydder/paprikakrydder
  • chili etter smak
  • 1 liten gul løk
  • 1 fed kvitløk

Slik gjer du:

Start med å lage sausen. Knuste tomater, tomatpuré, salt og krydder i ei panne og kok opp. Finhakk kvitløk, løk og paprika.

Kverna oksehøyrygg kan du kjøpe hos din lokale slakter.

Bland inn 3 ts salt og 1 ss grillkrydder eller liknande i kjøttet. Form kjøttemnene til baller. Bruk eit glass eller ølboks til å forme kjøttet til ein “kopp av kjøtt”. Slyng ei strimle bacon rundt kvar.

Ta ut glasset og fyll i saus og ost lagvis, riven ost på toppen også kan du pynte med eit par paprikabiter.

La dei gjerne stå over natta så dei får sette seg.

Grilling:

Tenn opp grillen på eine sida, slik at du får ei varm og kald sone. Lukk lokket og varm opp grillen til 200*.

Legg burgerne på den kalde sida og grill i ein god time. Temperaturen vil falle litt når du legg buregrane inni. Sjekk kjernetemperatur undervegs. Når det overstiger 65 grader og baconet ser ferdig ut, er burgerane klare. Kvil i 10 minutter før servering.

Sulen har også delt sin fantastiske Coleslaw, BBQ-saus og sine heimelaga Hamburgerbrød!

Du vil kanskje også like...