Dette er den mest fantastiske burgeren du kan tenke deg!
Grillmester Sulen knows how!
Ingredienser til fire burgere:
- 1 kg malt oksehøyrygg fordelt på fire emne
- 3t salt
- 4 strimler bacon
- 1 søt paprika
- 1 stk mozarella i terningar
- 1 grønn paprika
- 100 g riven ost
- 8 cherry tomater
- 1 boks hermetiserte knuste tomater
- 1 glass tomatpuré
- 2 ts salt
- 1 ss grillkrydder/paprikakrydder
- chili etter smak
- 1 liten gul løk
- 1 fed kvitløk
Slik gjer du:
Start med å lage sausen. Knuste tomater, tomatpuré, salt og krydder i ei panne og kok opp. Finhakk kvitløk, løk og paprika.
Kverna oksehøyrygg kan du kjøpe hos din lokale slakter.
Bland inn 3 ts salt og 1 ss grillkrydder eller liknande i kjøttet. Form kjøttemnene til baller. Bruk eit glass eller ølboks til å forme kjøttet til ein «kopp av kjøtt». Slyng ei strimle bacon rundt kvar.
Ta ut glasset og fyll i saus og ost lagvis, riven ost på toppen også kan du pynte med eit par paprikabiter.
La dei gjerne stå over natta så dei får sette seg.
Grilling:
Tenn opp grillen på eine sida, slik at du får ei varm og kald sone. Lukk lokket og varm opp grillen til 200*.
Legg burgerne på den kalde sida og grill i ein god time. Temperaturen vil falle litt når du legg buregrane inni. Sjekk kjernetemperatur undervegs. Når det overstiger 65 grader og baconet ser ferdig ut, er burgerane klare. Kvil i 10 minutter før servering.
Sulen har også delt sin fantastiske Coleslaw, BBQ-saus og sine heimelaga Hamburgerbrød!







