Her er det lurt å doble porsjonen for fårikål er minst like godt dagen etter!

Ingredienser til 4:

  • 1,5 kg fårikålkjøtt av lam, kjøtt med litt feitt gir ekstra smak.
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 ts salt
  • 5 ts hel pepper
  • 3,5 dl vann
  • (Kveitemjøl til jamning, valfritt!)
  • 500 g poteter

Slik gjer du:

  • Skjer hovudkål i båtar. Legg kjøtt og kål lagvis i ein stor kjele. Start med eit lag kjøtt med fettsiden ned. Strø salt og heil pepper mellom lagene. Dersom du vil ha ein en litt tjukkare saus kan du også strø littegranne kveitemjøl mellom laga.
  • Ha i vatn og kok opp. Sett så ned varmen og ta på lokk. La trekke under lokk i ca 2-3 timar, til kjøttet løyser frå beinet. Beveg litt på kjelen innimellom.
  • Kok poteter til de er møre.
  • Server til rykende varm fårikål. Nam!

Ps! Har fått tips om å bytte ut vatnet med lyst øl, ikkje testa endå – men kanskje du vil?

Du vil kanskje også like...