Lappar – lavkarbo og glutenfri

Lavkarbo og glutenfri lappar. Smaker så godt av mandel, kardemomme og vanilje! Mmm!

Oppskrift på 8 lappar:

  • 2 egg
  • 1 ss sukrin gold sirup
  • 2 ss rømme
  • Tuppen på ei ts vaniljepulver (helsekost)
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1 dl mandelmjøl
  • 1 ts fiberhusk
  • Valfritt: smør til steiking

Denne mikser du lett saman for hånd.

Ha egg, sirup og rømme i ei skål og visp det saman. Ha så i vanilje, bakepulver, kardemomme og mandelmel og rør det jamt. Til slutt har du i fiberhusk og lar røra svelle i ca 5 min. Varm opp steikepanna, medium/høg varme, medan du venter.

Eg liker å mikse salt og søtt. Har gjerne smør eller blåskimmelost og topper med litt med sukrin gold sirup. Lappane er også gode med ost og skinke. Og sjølvsagt med tradisjonelt tilbehør som syltetøy og brunost!

Denne oppskrifta kan også brukast i til vafler!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *