Hakkasteik er tradisjonsmat frå Hardanger. Tradisjonelt vart det servert som nattmat eller frukost i bryllup og fekk difor namnet brurasteik. I dag vert hakkasteik servert både til kvardags og fest!

Ingrediensar til 6 personar:

  • 500 g salta og røykt lammekjøtt/røykt svineknoke
  • 500 g malt kalvekjøt/karbonadedeig
  • 500 g salta og røykt flesk eller to sommarkotelettar
  • 2 dl byggryn

Slik gjer du:

  1. Legg gryna til bløyt kvelden før du skal lage hakkasteik.
  2. Kok kjøttet til det løysnar fra beinet. Her kan du bruke det du har. Besto bruker gjerne kjøttdeig om ho ikke får tak i malt kalvekjøtt, eller hiver i eit “ferdigete” fenalår i for smaken si skuld. Ta vare på krafta.
  3. Kok gryna i bløytevatnet til dei er møyre og ha i litt av kjøttkrafta. Pass på at det ikke blir for salt!
  4. Bland kjøtt og gryn. Konsistensen skal vera som middels til tjukk graut.

Hakkasteik er veleigna til å frysa ned, like greit å lage mykje medan ein gjer det! Ha gjerne i ein løk når du skal varme opp hakkasteiken. Hakk då opp løken og surr den i smør i panna før du har i hakkasteiken.

Server med kokte poteter, kokte skiver av kålrabi og raudbeter, eller kanskje med raudbeter i Laurines potetkaker som vi har gjort?

Du vil kanskje også like...