Ein Thailandsk favoritt og go to-rett vi var nødt å lære oss å lage!

Hot (-hot-hot) og full av smak. Ei oppskrift som er enkel og lett å variera!

Ingredienser til 4 personar:

  • Ris
  • 4 egg
  • Olje til steiking
  • 4 kyllingfiletar ev. kongrereker/fisk/blekksprut/grønnsaker..
  • 10 fed kvitløk
  • 6-10 thai chili
  • 4 store grønne chili
  • 4 ss oyster sauce
  • 2 ss soya saus
  • 2 ss mørk søt soya saus
  • 25 g palmesukker/kvitt sukker
  • Ein bunt Holy Basil (Vi har også brukt Hairy Basil og Sweet Basil)

Slik gjer du:

Fyrst: Sett risen på kok!

Så.. Steik Speilegg!

  1. Varm opp ca 4 ss olje i ein wok til middels/høg temperatur.
  2. Når olja er fresande, ha i egget. La det steike og sleng oppa litt varm olje også. Treng ikkje vende egget – om du ikkje må.
  3. Gjer dette med alle fire egga. Legg dei på eit fat med kjøkkenpapir og lat dei stå medan du lager Pad Kra Pao!

Pad Kra Pao

  1. Del kylling opp i terningar
  2. Hakk opp chili og kvitløk og knus dei i ein mortar. Dette for å få ut oljene og smakane.
  3. Ta blada av Holy Basil-bunten.
  4. Ha i ca 4 ss olje i woken og varm opp på høg temperatur.
  5. Når olja er varm har du i chili og kvitløk. Steik dei i ca 20 sekunder, viktig at dei ikkje svir seg!
  6. Ha i den grøne chilien og kyllingen (eller det du vil ha i). Velt den godt rundt i woken til den er gjennomsteikt. Om den begynner å sjå tør ut ha i ein liten skvett vatn.
  7. Ha i oyster sauce, soya saus, palmesukker og mørk søt soya saus. Skru av varmen og fjern panna frå varmen.
  8. Ha kjapt i Holy Basil-blada i panna og vend dei inn.
  9. Server med ris og speilegg. SUPERNAM!
Her med kongereker! Vi gløymde å tina rekene fyrst og fekk då meir saus – gjekk fint det og!

Du vil kanskje også like...