Asparges er både godt og bra for deg, proppa med vitamin B og C, viktige mineraler og antioksidanter. Bruk den på pizza!
Ingredienser:
- Grov ferdigbunn
- 120 g rive mozarella
- 75 g blåskimmelost
- 6 store asparges eller heil pakke normalstørrelse
- 1 finhakka rød chili
- 3 fed rive kvitløk
- 1 rødløk
- 4 ss olivenolje
- 2 store modne tomat
- 1 ts paprikakrydder
- 2 ss finhakka fersk oregano (eller 1 ss tørka oregano)
Slik gjer du:
- Sett ovnen på 250*
- Om aspargesen er stor del den i 4 på langs.
- Bland chili og kvitløk i olivenolja og smør dette utover pizzabunnen.
- Ligg bitar av blåskimmelost (vi brukte kremet blå Castello).
- Legg over løkringer og asparges.
- Del tomaten i biter. Bland tomaten med oreganoen, salt og pepper og paprikakrydder. Ha dette på pizzaen
- Dryss over rive mozarella (eller gulost).
- Steik i ca 10-12 minutter til pizzaen er gyllen og fin.