Når du har lyst på pannekaker, men ikkje har lyst til å stå og steike! Digg og enkelt!
Ingredienser:
- 200 g bacon
- 4 egg
- 5 dl mjølk
- 2 dl kveitemjøl
- 1 dl sammalt kveitemjøl
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- Finhakka persille eller grasløk
- Godt syltetøy, her med ripsgelé
- Ein liten salat
Slik gjer du:
Sett ovnen på 225℃.
Rør sammen ingrediensene. Tørre først, litt så litt av mjølka og egga. Rør jevnt og ha i resten av mjølka.
Steik bacon. Hell av fettet i ei skål. Ta litt av fettet i botnen på ei ildfast form.
Hell røra i forma og sett i ovnen. Etter 5-7 min ta den ut og legg baconbitane på toppen.
Steik vidare i 10-15 minutt.
Server med syltetøy eller lønnesirup og eit dryss t.d. persille/grasløk. Finhakka tomat og rødløk med persille og balsamico er ein god kombo til ovnspannekake!