Når du har lyst på pannekaker, men ikkje har lyst til å stå og steike! Digg og enkelt!

Ingredienser:

  • 200 g bacon
  • 4 egg
  • 5 dl mjølk
  • 2 dl kveitemjøl
  • 1 dl sammalt kveitemjøl
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • Finhakka persille eller grasløk
  • Godt syltetøy, her med ripsgelé
  • Ein liten salat

Slik gjer du:

Sett ovnen på 225℃.

Rør sammen ingrediensene. Tørre først, litt så litt av mjølka og egga. Rør jevnt og ha i resten av mjølka.

Steik bacon. Hell av fettet i ei skål. Ta litt av fettet i botnen på ei ildfast form.

Hell røra i forma og sett i ovnen. Etter 5-7 min ta den ut og legg baconbitane på toppen.

Steik vidare i 10-15 minutt.

Server med syltetøy eller lønnesirup og eit dryss t.d. persille/grasløk. Finhakka tomat og rødløk med persille og balsamico er ein god kombo til ovnspannekake!

Du vil kanskje også like...