Spanakopita kan etast varm eller kald. Super i matpakka!
Ingredienser til ei langpanne:
- 200 g filodeig (er i butikkar med større utvalg)
- 800 g frossen spinat
- 500 g fetaost
- 6 egg
- 1 gul løk
- 4 fed kvitløk
- 1 bunt vårløk
- 1 bunt fersk dill (1 plante)
- 1 bunt fersk persille (1-2 planter)
- 2 ts pepper
- Litt revet muskatnøtt
- Litt tørka oregano
- Ca 2 dl olivenolje, mulig meir..
Slik gjer du:
- Ta opp spinaten og tin den.
- Ta ut filodeigen og la den romtempererast før du skal bruke den. Om du vil lage filodeigen er det ei fin oppskrift her.
- Sett steikeovnen på 170℃
- Skvis ut så mykje vatn du kan frå spinaten, bruk t.d. eit handklede, ei finmaska sil eller nevane.
- Finhakk løk og kvitløk,
- Visp/rør egga lett saman. Ikkje slik at den skummar, men slik at plomme og kvite er godt blanda. Og ha dette i ein bolle med løken og kvitløken. vend det godt saman.
- Kutt opp dill, vårløk og persille. Ha det i bollen.
- Ha i den godt drenerte spinaten.
- Smuldre spinaten i bollen.
- Ha i pepper og muskat.
- Vend alt godt saman.
- Smør ei djup langpanne godt med olivenolje.
- Legg filodeigen lag på lag og pensle med litt olivenolje mellom kvart lag. Bruk omslag 3/4 av deigen i botenen. Ha spinatfyllet i og spre det jamnt. Legg så siste 1/4 oppå, brett inn kantane og pensle litt ekstra olivenolje på.
- Steik i 60-70 min, til paien er gyllen. Pensle på olje 1-2 ggr medan den steiker.
- La den kvile litt. I mellomtida kan du t.d. lage ein god salat. Også godt med tzatziki til!
Lyst å lage meir gresk mat? Fleire oppskrifter HER.