Verdensbeste.no
SnackVeganskVegetarverdens beste

🎃Rista gresskarkjerner🎃

Godt som topping på suppe og som både søt og salt snacks!

Ingredienser:

  • gresskarkjerner
  • olivenolje
  • Salt, kanel og chili
  • Maldonsalt (om du har)

Slik gjer du:

  1. Sett ovnen på 180 *. Fordel med varmluftsovn.
  2. Om du har eit gresskar kan det vera ein møysomleg jobb å skille kjernene fra “pulpen”. Eit godt triks er å legge pulpen i vatn. Då vil kjernene flyte opp.
  3. Skyll kjernene grundig og tørk dei.
  4. Vend kjernene i olivenolje. Vi hadde ca 4 dl kjerner og brukte 2 ss olje.
  5. Ha på det krydderet du ønsker. Vi brukte salt, kanel og chili. Kjør på med krydder!Du kan også lage dei med sukker og kanel om du vil lage ein dessertsnack.
  6. Sett i ovnen i 20 minutter. Knus over maldonsalt, ev. kvern over litt salt, når dei kjem ut av ovnen og ha dei over på papir. La dei kjøle seg heilt ned og ha dei over på dei i lufttett beholder.
  7. Server som snack eller som topping til t.d. Gresskar- og Søtpotetsuppe.

What happened to Jack?! …