Verdensbeste.no
SnackVeganskVegetarverdens beste

🎃Rista gresskarkjerner🎃

Godt som topping pü suppe og som büde søt og salt snacks!

Ingredienser:

  • gresskarkjerner
  • olivenolje
  • Salt, kanel og chili
  • Maldonsalt (om du har)

Slik gjer du:

  1. Sett ovnen pĂĽ 180 *. Fordel med varmluftsovn.
  2. Om du har eit gresskar kan det vera ein møysomleg jobb ĂĽ skille kjernene fra “pulpen”. Eit godt triks er ĂĽ legge pulpen i vatn. DĂĽ vil kjernene flyte opp.
  3. Skyll kjernene grundig og tørk dei.
  4. Vend kjernene i olivenolje. Vi hadde ca 4 dl kjerner og brukte 2 ss olje.
  5. Ha pü det krydderet du ønsker. Vi brukte salt, kanel og chili. Kjør pü med krydder!Du kan ogsü lage dei med sukker og kanel om du vil lage ein dessertsnack.
  6. Sett i ovnen i 20 minutter. Knus over maldonsalt, ev. kvern over litt salt, nür dei kjem ut av ovnen og ha dei over pü papir. La dei kjøle seg heilt ned og ha dei over pü dei i lufttett beholder.
  7. Server som snack eller som topping til t.d. Gresskar- og Søtpotetsuppe.

What happened to Jack?! …