Vi feirer vår ny singel og musikkvideo, Kjøttdesigner, med skikkelig comfort food – the good way.
Chipotlekrydder er tørka og røykt jalapeno. Smaken er spicy, røykt og litt søt. Ypperleg til gryter, burrito og betre enn tradisjonell fredagstaco – syns vi.
Heilt nydeleg med ein frisk salsa, guacamole og rømme – og nachos! Nachos har vi laga for seg fordi ein då slepp soggy chips.
Funfact: Den jamne mexicanar spiser ca 7-9 kg jalapeno i løpet av eitt år!
Chipotle 4 pers:
- 3 tomater i bitar
- 1 boks plommetomater
- 1 pk. kvite bønner
- 1 pk. kidneybønner
- 1/2 gul løk
- 1 1/2 rød løk
- 1 ss chipotle krydder
- 1 grønn paprika
- 1 gulrot i terningar
- 2 kaffirlime blad
- Salt
- Pepper
- Ein dæsj Soyasaus/Balsamico/Kraft
- Olje/smør til steiking
- Rømme til servering
Slik gjer du:
Steik tomatene olje/smør (vi steiker med olje og smør!) med salt, pepper og litt av chipotlekrydderet. Ha i løk og surr den panna til den er blank. Ha i gulrot, bokstomater, kaffirlimeblad. På slutten av kokinga, når sausen er nokolunde setla, ha i paprika. Smak til med salt, pepper og chipotle. Skru ned varmen og ha i bønnene. La dei bli gjennomvarme.
Salsa, 4 pers:
- 500 g tomat
- 1/2 gul løk
- 1/2 rød løk
- 2 vårløk
- 1 grønn chili
- 1-2 rød chili
- 1/4 ts spisskummen
- 1 ss olivenolje
- Safta av ein 1/2 lime
- 1-3 kvitløksfed
- Koriander
- Persille
- Salt og pepper
Slik gjer du:
Kutt alt fint opp og bland godt!
Guacamole, 4 pers:
- 2 store eller 4 små avokado
- Sitron eller lime
- 1-2 fed kvitløk
- Salt og pepper
Slik gjer du:
Finhakk kvitløken. Mos avokadoen med ein gaffel, eller bruk stavmixar og mos alt saman. Skvis over sitron til slutt, det får guacamolen til å halda seg fresh og lysegrønn – i tillegg til at det smakar godt!
Nachos til 4 pers:
- 3-400 g tortilla-/nachochips
- 2oo g ost
- Olivenolje
- Nykverna pepper
Sett ovnen på 220 ℃. Ha chipsen i ildfast form. Rasp osten og strø jevnt over chipsen. Vringle litt olivenolje lett over. Vi har ei olivenolje med chili vi likar å bruke. Ha på litt nykverna pepper. Sett i ovnen og steik til osten er smelta og litt cripsy og chipsen er gyllen og fin, ca 10-15 minutt. Server med ein gong.