Bestos Beste Middag Vegansk Vegetar

Bestos Beste: Makrell med Skordalia og Rødbetsalat

Tida er inn for å hauste makrell!

Astrid Grønsnes er grekofil og har delt si gode oppskrift på steikt makrell – slik den kunne vore servert i Hellas.

Tilbehøret er skordalia – potetmos med kvitløk og sitron. Skordalia er ein gresk meze-rett som også er nydelig god til steikt mat. Og gresk rødbetsalat med balsamico og olivenolje.

Makrell med gresk vri:

Du treng: makrell, smør, olivenolje, salt, sitronpepper og finhakka grasløk.

Fileter makrellane.

Steik dei i ei blanding av olivenolje og smør og dryss på litt salt, sitronpepper til dei er gyllenbrune og skinnet er sprøtt. Heilt enkelt.

Skordalia til 4 personar:

  • 1 kg poteter
  • 3-4 fed kvitløk
  • 3-4 ss olivenolje
  • Saft av ein liten sitron
  • Ei klype salt
  • Ei klype kvit pepper

Slik gjer du:

Skrell potetene og ha dei i ein kjele og dekk med vatn. Kok dei – utan salt!

Ta vare på kokevatnet og spe med dette medan du mosar potetene. Konsistensen skal vera litt meir blaut enn vår tradisjonelle norske potetmos.

Ha i litt finpressa kvitlauk, olivenolje og saft av sitron. Smak deg fram med salt og pepper. Server med ein oliven på toppen!

Gresk Røbetsalat

Du treng: Rødbeter, olivenolje, balsamico, flaksalt og persille.

Rødbetsalat er mykje brukt i gresk kosthald. Blir servert lunka eller kald.

Kok rødbetane med skall, koketid omlag som poteter.

Kjøl dei ned i rennande kaldt vatn medan du «vrir» skalet av med fingrane – bruk kniv på skal som ikkje lar seg løysa.

Skjer rødbetane i skiver på 7-8 mm og fordel dei utover eit fat.

Til slutt heller du litt olivenolje og balsamico på skivene, strør på litt flaksalt og hakka persille – og serverer.

Vel bekomme!

Du vil kanskje også like...