Varmande lammegryte med ingefær, chili og auberginer. Perfekt haustmat!

Ingredienser til 8 personar:

  • 1 ,5 kg oppskåren lammebog
  • 2 pk hermetiske kikerter
  • 3 auberginer
  • Ca 3 ts salt
  • Ca 3 ts pepper
  • 4 boks hermetiske tomater
  • 3 ss korianderfrø
  • 1,5 ts spisskummen
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • 4 stk rød chili finhakket
  • 3 ss revet frisk ingefær
  • 4-6 fed hvitløk
  • 1,5 ss eddik, 7 %
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss yoghurt/ 1 dl fløte
  • 4 laurbærblad
  • Olje og smør til steiking
  • Langkorna ris

Slik gjer du:

  1. Knus korianderfrø i ein morter.
  2. Lag ei blanding av spisskummen, salt, pepper og dei knuste korianderfrø.
  3. Gni kjøttet inn med krydderblandinga.
  4. Brun kjøttet i stor jerngryte med olje og smør.
  5. Legg kjøttet på eit fat.
  6. Del opp aubergin i passelige bitar.
  7. Ha i jerngryta og steik auberginene lett med salt og pepper
  8. Har du plass i gryta har du resten av ingrediensene i panna – UTENOM kikerter, koriander og persille! …Vi måtte over i større panne.
  9. Kok i 2-4 timar.
  10. Ha i kikerter ca ti minutter før servering.
  11. Ta av varmen og ha i frisk hakka koriander og persille. Vi sparte litt til å ha på fatet og.
  12. Server gjerne med ris eller couscous. Digg!

Og som med mange gryter; god same dag, endå betre dagen etter!

Du vil kanskje også like...