Varmande lammegryte med ingefær, chili og auberginer. Perfekt haustmat!
Ingredienser til 8 personar:
- 1 ,5 kg oppskåren lammebog
- 2 pk hermetiske kikerter
- 3 auberginer
- Ca 3 ts salt
- Ca 3 ts pepper
- 4 boks hermetiske tomater
- 3 ss korianderfrø
- 1,5 ts spisskummen
- 2 ts revet muskatnøtt
- 4 stk rød chili finhakket
- 3 ss revet frisk ingefær
- 4-6 fed hvitløk
- 1,5 ss eddik, 7 %
- 3 ss hakket bladpersille
- 2 ss hakket frisk koriander
- 4 ss yoghurt/ 1 dl fløte
- 4 laurbærblad
- Olje og smør til steiking
- Langkorna ris

Slik gjer du:
- Knus korianderfrø i ein morter.
- Lag ei blanding av spisskummen, salt, pepper og dei knuste korianderfrø.
- Gni kjøttet inn med krydderblandinga.
- Brun kjøttet i stor jerngryte med olje og smør.
- Legg kjøttet på eit fat.
- Del opp aubergin i passelige bitar.
- Ha i jerngryta og steik auberginene lett med salt og pepper
- Har du plass i gryta har du resten av ingrediensene i panna – UTENOM kikerter, koriander og persille! …Vi måtte over i større panne.
- Kok i 2-4 timar.
- Ha i kikerter ca ti minutter før servering.
- Ta av varmen og ha i frisk hakka koriander og persille. Vi sparte litt til å ha på fatet og.
- Server gjerne med ris eller couscous. Digg!
Og som med mange gryter; god same dag, endå betre dagen etter!
